Warning: Creating default object from empty value in /home/riverski/public_html/wp-content/themes/delegate/functions/admin-hooks.php on line 160

Brod Kovin

Kapacitet broda:
do 50 osoba – panoramsko.

Za iznajmljivanje po pojedinačnoj plovidbi ili na duži vremenski period, na raspolaganju je brod Kovin, šarmantna lađa dužine 22 i širine 5,5 metara sa motorom od 110 KS. Poseduje dve otvorene palube za uživanje u romantičnom krstarenju, kao i zatvoreni salon za udobnu plovidbu. Pogodan je za dnevna krstarenja, panoramsko razgledanje grada sa reka, ručkove, promocije, koktele, razne vrste proslava i svečanosti. Kapacitet broda je 50 putnika.

Putnički brod Kovin namenjen je, pre svega, rekreativnom turizmu. Boravak na otvorenoj palubi i vožnja laganim tempom uz obale glavnog grada, idealan su spoj za odmor, relaksaciju, sunčanje i razgledanje znamenitosti Beograda na nov i jedinstven način.

Za višednevna putovanja, organizuje se, po želji, obilazak ostalih interesantnih mesta i kupališta na Dunavu, Tisi, Tamišu i Savi.

Kovin je danas najstarije turističko plovilo u Srbiji, a spada i u najveće veterane na celokupnom toku Dunava. 2005. godine proglašen je kulturnim dobrom Republike Srbije, i niko ne sme da mu promeni ni formu, ni siluetu. U 2014. godini izvršen je veliki remont i rekonstrukcija brodaKovin, tako da mu je ojačan trup, motor i propeler, kao i delovi drvenarije, ali sve je učinjeno potpuno u duhu u kom je prvi put napravljen.

Na njemu su snimani mnogobrojni filmovi, i rađane su legende koje i danas traju. “Kovin” je bio jedan od važnih aktera u Kusturičinom “Andergraundu”, kao i u “Balkan ekspresu” Obrazovna redakcija RTS snimila je šest veoma bitnih emisija sa njegovih paluba. Dok je plovio Dunavom na njemu su bile vrlo značajne međunarodne slikarske kolonije. Na brodu Kovin snimljeno je i mnogo spotova ireklama.

Iznajmlivanje brodova River Skipper Beograd

Informacije i rezervacija broda:

064/ 355 8844; e-mail: peterman@mts.rs

Leave a Reply